Lumiketjut Henkilöauto


Leveys
Korkeus
Halkaisija
Reifen


Lumiketjuhaku ajoneuvotyypille ajoneuvotyypille


Mitä ottaa huomioon lumiketjuja ostettaessa?

Lumiketjujen on sovittava sekä renkaisiin, että autoon, joten jos autossa on hyvin suuret ja tiukkaan tilaan ahdetut renkaat, lumiketjuja varten kannattaa harkita toisten renkaiden asentamista, jotta ketjuille jää tilaa hoitaa asiansa, vahingoittamatta autoa.

Lumiketjut on tarkoitettu siihen, että myös lumikokkareita täynnä olevassa maastossa, paksussa loskassa, tai erittäin liukkaassa tiessä, päästään etenemään vaivatta ja ilman pelkoa turvallisuuden vaarantumisesta. Renkaat asennetaan etu- ja takavetoisissa autoissa ainoastaan yhdelle puolelle, kun taas nelivedossa ne on hyvä asentaa kaikille renkaille.

Lumiketjuja käytettäessä on kuitenkin muistettava pitää vauhti hillittynä ja välttää nopeita kiihdytyksiä tai jarrutuksia. Vakaa matkanteko takaa onnistuneen reissun. Ketjut ovat siis ehdottomasti hankkimisen arvoinen sijoitus, joka muuttaa vaaralliset ajokelit riemuksi vaikka edessä olisikin vaativampia mäkiä tai maastoja. Taaskaan ei turvallisuudessa pidä tinkiä, ainakaan suomen vaihtuvissa keleissä, ja tähän lumiketjut ovat edullinen ja turvallinen ratkaisu.

Mistä kunnon lumiketjut löytyy?

Lumiketjuja on tarjolla hintavista vaihtoehdoista aina halpoihin versioihin, mutta kunnon lumiketjut tulee valita käyttötarpeen mukaan. Jos ne on tarkoitettu vain muutamalle pienelle reissulle, voi edullisemmat versiot täyttää tehtävänsä vallan hyvin. Mikäli ketjuja käytetään ammattimaisemmassa ajossa ja jatkuvalla syötöllä, on kannattavampaa valita laadukkaat lumiketjut, jotka varmasti kestävät ja täyttävät ajokin, ajajan ja maaston vaatimukset.

Mobilemech.fi löytyy ketjuja jokaiseen tarpeeseen ja mahtavien tarjousten avulla myös laadukkaampia ketjuja voidaan haalia sopuhintaan. Sivustolta omalle mallille sopivat lumiketjut löytyy helposti, jolloin nappia painamalla ketjut saadaan tilattua vaikka kotiovelle. Näin mökkireissut taittuvat talvisellakin tiellä mukavasti, eikä suunnitelmia tarvitse siirtää seuraavalle joululle. Samalla voi vaikka poiketa laskettelukeskuksessa, joka hoituu sekin vähemmällä liikunnalla, kun mäki päästään kapuamaan ylös autolla.

Miten valita oikeat lumiketjut?

Lumiketjut lisäävät hiukan renkaat ympärysmittaa ja leveyttä, joten sopivia ketjuja valittaessa tulee ottaa huomioon se, kuinka ne sopivat esimerkiksi auton rungon ja jarrun osien kanssa tilan puolesta, niin ettei auton osille aiheudu vauriota. Mobilemech.fi hakukoneella voit etsiä juuri omille renkaillesi sopivat ketjut, syöttämällä renkaan halkaisijan, leveyden ja korkeuden, tai rajaamalla tulokset ajoneuvon tyypin mukaan.

Lumiketjut ovat jopa pakolliset tietyissä maissa ja paikoissa, mutta vaikkei sitä olisi laissa säädetty ne tuovat ajajalle muuallakin turvallisemman mielen, kun alla on jäätä ja lunta. Ketjujen käyttö tulee kuitenkin rajoittaa ainoastaan lumen ja jään peittämään maahan, joten niitä ei tule käyttää esimerkiksi auratuilla teillä.

mobilemech.fi - tarjouksen Delticom AG 15.06.2024 08:24